Toshiba Airco Split-systemen

De Airco Split unit

Al zoekende naar een goede airconditioner komt u deze term al snel tegen. De split airco unit is het meest voorkomende airconditioningsysteem. Dit is een vast systeem dat bestaat uit een binnendeel (in huis, een winkel, restaurant of een kantoorruimte geplaatst) en een buitendeel (geplaatst op het dak, tegen de buitenmuur of op de grond). In tegenstelling tot een mobiele airco werkt een airco split unit beter. Hij heeft meer capaciteit dan een mobiele airco, de split airco lekt minder warmte en onttrekt gemakkelijker vocht aan de ruimte. Daarnaast is het stroomverbruik van de gemiddelde airco split unit aanzienlijk lager dan dat van een mobiele.

Single airco Split unit

Toshiba Aiconditioning voor 1 ruimteEen split unit airconditioningsysteem is geschikt voor het conditioneren van één tot vijf ruimtes (zie verderop). De single split unit airco bestaat uit één binnendeel en één buitendeel en is geschikt om het klimaat in één binnenruimte te beheersen.

Afhankelijk van uw wensen is een single split unit airco te verkrijgen in diverse uitvoeringen en modellen en beschikt over een vaste of draadloze afstandsbediening.

Multi Split airco

Toshiba Airconditioning voor 2 tot 5 ruimtenWilt u meerdere binnenruimtes koelen en/of verwarmen, dan heeft u een multi split airco nodig. Er worden dan maximaal 5 binnendelen gekoppeld aan één buitendeel. Bij de multi split airco kunt u kiezen uit diverse modellen. Deze zijn onderling te combineren en kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren.

Wilt u bijvoorbeeld een wandmodel in één ruimte en een vloermodel in een andere ruimte, dan is dat geen probleem bij een multi split airco.

VRF systeem airco

U kunt de multi split airco bedienen via een infrarood afstandsbediening, een bedrade wandbediening of in enkele gevallen door beide.

Airco in meer dan 5 ruimten

Toshiba Airconditioning voor meer dan-5 ruimtenWilt u airconditioning installeren in meer dan 5 ruimten, dan heeft u een VRF-systeem nodig. Hiermee kunnen vele (verschillende) binnendelen van een split airco gekoppeld worden aan één buitendeel, en meerdere buitendelen kunnen vervolgens ook weer aan elkaar gekoppeld worden.

Deze systemen zijn er ook weer in diverse groottes en uitvoeringen, allen zeer energiezuinig.

Advies nodig over een split airco?

Wilt u vrijblijvend geadviseerd worden over de aanschaf van een Toshiba Split unit airco systeem? Neem dan contact met ons op!
Bel Dijk's in Maasbree voor de deskundige installatie van een Toshiba Airconditioning